Üniversite Proje Eğitimi gerçekleştirildi

Namık Kemal Üniversitesi'nde, üniversite öğrencilerinin projelerine destek sağlamayı hedefleyen çevrimiçi bir etkinlik düzenlendi

 "Üniversite Öğrenci Kulüplerine Destek Programı Bilgi Günü ve Proje Yazma Eğitimi," Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Genç Ofis iş birliğinde gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras, Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duygu Doğan, Genç Ofis Sorumlusu ve Gençlik Lideri Esin Savaş, Proje Ofisi Koordinatörlüğü Personelleri Nurcan Yurttaş Durak ve Narin Taşkıran, ayrıca üniversitenin başarılı proje öğrencileri ile topluluk temsilcileri katıldı.
Etkinlik, Proje Ofisi Koordinatörlüğü Personeli Nurcan Yurttaş Durak'ın moderatörlüğünde başladı. Protokol konuşmasını ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan gerçekleştirdi.
Eğitimin ilk oturumunda, Genç Ofis Sorumlusu Esin Savaş, "Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı"nı tanıtarak, programın öğrencilere sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerini destekleyecek çeşitli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Öğrencilerin, topluluk faaliyetleri aracılığıyla daha geniş bir ağ kurmalarına olanak tanıyacak projelere destek verilmesinin önemine değindi.
İkinci oturumda ise Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duygu Doğan, Proje Döngüsü Yönetimi konusuna odaklanarak, projelerin başlangıcından sonuna kadar olan yönetim süreçlerini detaylı bir şekilde açıkladı. Özellikle proje analizi, planlama, uygulama, izleme ve değerlendirme aşamalarının, projenin başarılı olabilmesi için nasıl etkili bir şekilde yönetilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Üçüncü oturumda, Nurcan Yurttaş Durak, bütçe hazırlama sürecine dair kapsamlı bilgiler sundu. ÜNİDES'in, öğrenci kulüplerinin projelerini desteklemek amacıyla oluşturduğu planlı bütçelerin nasıl hazırlanması gerektiğini ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı. Bütçe kalemlerinin gerekçelendirilmesi, seyahat, konaklama gibi harcamaların nasıl hesaplanması gerektiği konularında da ayrıntılı bilgi verdi.
Son oturumda ise, ÜNİDES'in ilk çağrısında başarılı bulunan üniversite öğrencileri projelerini tanıttılar. Türk Alman Öğrenci Topluluğu, Genç Mühendisler Topluluğu ve Francofolie Topluluğu başkanları, deneyimlerini ve projelerini katılımcılarla paylaştılar.
Etkinlik, katılımcıların soruları ve önerileri ile sona erdi.