Almanya'ya 127 Türk şirketi çıkarma yaptı

Türkiye, dünyanın önde gelen sanayi fuarlarından Hannover Messe'ye 127 şirketle katıldı. Türk mühendislerin geliştirdiği son teknolojileri fuarda sergileyen yerli şirketler, AB'nin yeni tedarik merkezi olma stratejisiyle hareket ediyor.

AKŞAM GAZETESİ

Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen, makine ve elektrik mühendisliği alanında "dünyanın en büyüğü" olarak nitelendirilen sanayi fuarına Türkiye'den 127 firma kaliteli, sürdürülebilir ve rekabetçi fiyatlara sahip hizmet ve teknolojilerini tanıtıyor. Türk şirketlerinin yeni ürünlerini ve projelerini uluslararası tedarikçilere ve katılımcılara tanıtma fırsatı bulduğu fuara, Türkiye'nin son yıllarda sanayide ulaştığı kalite damga vuruyor. İleri otomasyon ve dijitalizasyon, robotik ve hidrojen alanındaki gelişmelerin ön plana çıktığı fuara Türkiye'den katılan şirketler, yeni trendleri yerinde görme fırsatı da buluyor.

YAPAY ZEKA ÖNE ÇIKIYOR

Dijitalleşme ve yapay zekayla güçlendirilmiş otomasyon teknolojilerinin de öne çıktığı fuarda, dünyanın 60 ülkesinden 4000'den fazla şirket robotik, tesisat, elektronik, kuantum teknolojileri, makine mühendisliği, enerji üretimi ve dönüşümü alanlarındaki yeniliklerini sergiliyor. 4 Nisan'da sona erecek fuarda, yapay zekayla güçlendirilmiş yenilikçi sanal asistanlar da tanıtılıyor. Türkiye'nin sanayi şirketleri fuarda, Endüstri 4.0'a uygun akıllı ve ileri teknolojili çözümler sunan ürünleriyle dikkati çekmeye devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç fuarın hem Avrupalı sanayicilere ulaşmak için hem de fuara katılan potansiyel alıcılarla bir araya gelmek için önemli bir kesişim noktası olduğuna dikkat çekti.

AVRUPA'NIN ÜRETİM ÜSSÜ OLMA POTANSİYELİ

Türk sanayi sektörü, fuarda, Türkiye'nin yakın çevreden tedarik etme trendinde Avrupa'nın üretim üssü olma potansiyeli olduğunu da gösteriyor. Fuarda, karbon çözümleri, dijital enerji ve enerji verimliliği, e-mobilite, şarj altyapısı, hidrojen ve yakıt hücreleri, atık ısı çözümleri, depolama teknolojileri, otomasyon ve sensör teknolojileri, 5G'ye yönelik son teknolojik ürünler de vitrine çıkarılıyor. Makine mühendisliği, elektrik ve dijital endüstrilerin yanı sıra enerji sektöründen şirketlerin yüksek performanslı ve sürdürülebilirlik endüstri için çözümler sunulduğu fuarda, döngüsel ekonomi, yapay zeka ve makine öğrenimi, sürdürebilirlik ve sanayi 4.0 gibi 19 farklı alanda etkinliklerle sanayideki dönüşüm masaya yatırılıyor.

BÜTÇENİN 3'TE 2'SİNİ BAKANLIK KARŞILIYOR

Türk şirketlerinin uluslararası fuarlara katılması için Ticaret Bakanlığı'nın çok ciddi katkılarda bulunduğuna vurgu yapan Avdagiç, "Milli katılımla fuarda harcanan bütçenin yaklaşık üçte ikisi bakanlık tarafından iade ediliyor. Ayrıca bakanlık yurtdışında depo açma, markalaşma ve pazarlama yapmak isteyen Türk şirketlerine ekstra destek sağlıyor" dedi.