Immanuel Tolstoyevski'den Yeni Kitap: Fularsız Felsefe – Kayıp Rıhtım

Fularsız Felsefe: Immanuel Tolstoyevski'den Yeni Kitap

Fularsız Felsefe kitabı raflardaki yerini almaya başladı. Safsatalar Ansiklopedisi ile okurların karşısına çıkan Immanuel Tolstoyevski, şimdi de kötülük üzerine düşünerek farklı sorulara cevap arıyor. Eser, Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor.

Kariyerine elektronik mühendisliği okuyarak başlayan ve ABD’de eğitim gören Immanuel Tolstoyevski, çok antenli Wi-Fi teknolojisinin geliştirilmesinde küçük bir rol oynadı. Daha sonra Ekşi Sözlük gibi platformlarda felsefe, tarih ve popüler bilim konularında yazarak tanınmaya başladı. Ardından özel sektöre geçti ve Los Angeles, Washington DC, Dubai ve İstanbul gibi şehirlerde mühendis olarak çalıştı.

Tolstoyevski, grup dinamikleri, karar verme psikolojisi ve eleştirel düşünme gibi konularda kurslar verdi. George Soros’un üniversitesinde davranışsal ekonomi seminerleri düzenledi. Şu anda Fularsız Entellik podcasti, sosyal medya hesapları ve bloğu aracılığıyla okurlarına ulaşmaya devam ediyor. Safsatalar Ansiklopedisi adlı kitabında mantık, inanç ve retorik gibi konuları işledi.

Fularsız Felsefe – Immanuel Tolstoyevski | Arka Kapak Tanıtımı

Fularsız Felsefe - Immanuel Tolstoyevski

Kötülük dolu bir dünyaya, fikriniz sorulmadan getirildiğiniz yetmiyormuş gibi, ne özgürlüğünüzden ne de gerçekliğinizden emin olabiliyorsunuz. “Merak etmeyin, yalnız değilsiniz…” demek isterdim ama belki de sizden başka herkes sahte.
Varoluşumuzun bu netameli özetinde, nice zihni kurcalamış dört önemli mesele saklı:
• Tarih öncesinden beri süregelen bunca kötülüğün ve acının bir anlamı var mı?
• Hiçbirimiz burada olmayı seçmediysek, neden hâlâ çocuk yapmayı seçiyoruz?
• Kanunlara göre işleyen bir evrende, gerçek bir seçim yapmamız mümkün mü?
• Peki kanunlar nereden geliyor, “what is the Matrix ulan?”

Bu soruların her çağda taze kalmalarının sebebi, bir yandan olabildiğince kişiselken (hayatım başka türlü olabilir miydi?) bir yandan da alabildiğine geniş ölçekli olmaları (özgürlüğün olmadığı bir dünyada adalet neye dayanır?). Mitolojiden nörolojiye, edebiyattan kuantum fiziğine kadar, herkes için uygun soru işaretlerimiz mevcut. Tabii “herkes” derken kendim çalıp kendim oynuyorum, yoksa siz de gerçek değilsiniz.

Toplamda 193 sayfadan ve dört bölümden oluşan Fularsız Felsefesi’nin editörlüğünü Nur Can Kara, kapak tasarımını İlknur Muştu ve son olarak sayfa tasarımını Sidem Zelal Edin üstleniyor. Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan ve ilk sayfalarını içeren tadımlık ön okuması için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Immanuel Tolstoyevski’nin yeni kitabı olan Fularsız Felsefesi’nin konusunu nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitaplardan haberdar olmak için bizleri Google News ve WhatsApp kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Epsilon YayıneviFularsız EntellikKRÖn OkumaYeni Çıkan Kitaplar

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.