CerModern’de kapılarını açan ve küratörlüğünü Dilek Karaaziz Şener’in üstlendiği sergi, ziyaretçilere sıra dışı bir deneyim yaşatıyor. Metal ve bez kullanılarak oluşturulan büyük ölçekli heykelin spiral formu içinde gezme imkanı bulan ziyaretçiler, aynı zamanda özel olarak üretilmiş karınca kokusunu da hissedebiliyor.
'TABİAT SINIRSIZ BİR KEŞİF ALANI SUNUYOR'
Serginin açılışında konuşan Ahmet Yiğider, doğanın sonsuz bir keşif alanı sunduğunu belirterek, “Keşfedilen çok şey var ama keşfedilmeyi bekleyen daha fazla şey bulunuyor,” dedi. Projenin uzun yıllar süren yoğun bir çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayan sanatçı, kokuyla iletişim kuran karıncaların etkileşimini sanat yoluyla izleyicilere aktarmayı amaçladığını ifade etti.
Yiğider, çalışmasının bilimsel bir yönü olduğuna da dikkat çekerek, karıncaların kimyasal iletişim dilini insanlara deneyimletmenin önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Karınca kokusunu özel yöntemlerle elde ederek sergiye dahil ettiğini belirtti.
'SANAT, FARKLI OLANI DÜŞÜNMEK İÇİN BİR ALAN'
Serginin izleyicilerde karıncaların dünyasını anlama konusunda bir farkındalık yaratmasını umut ettiğini dile getiren Yiğider, sanatın temelinde düşünmenin ve farklı bakış açıları geliştirmenin yattığını söyledi. “İnsan zihni sonsuz olasılıklara ulaşabilir. Eğer bu sergi, bir düşünce kapısını aralayabilirse benim için büyük bir kazanç olur,” diye ekledi.
Sanatseverler, “Karınca Yuvası” sergisini 23 Mart’a kadar ziyaret edebilecek.